Skip to main content

Nieuws

Nieuwe overwinning voor Cas Valk in de EMX125-Klasse

n de EMX125 klasse nieuwe overwinning voor Cas Valk die zich uitstrekt in het klassement, podium voor Alexis Fueri. In de EMX250 tweede plaats voor Cornelius Tondel

Drievoudige inzet voor Fantic Factory Team Maddii op het legendarische circuit van Erneé in Noord-Frankrijk: alle rijders van Marco Maddii reden in de twee klassen van het Europees kampioenschap, 125 en 250, en in de MXGP.

Op de harde bodem pakte Cas Valk de beste tijd van zijn groep en Alexis Fueri eindigde met de op één na beste tijd.

Een paar minuten voor de start van de eerste manche van de 125 klasse trof een zware onweersbui de Franse baan waardoor deze op het randje van onbegaanbaar werd. Cas en Alexis waren uitmuntend en deden niets fout: na een gewiekste start wisten ze in het ritme en de juiste banen te komen om geen fouten te maken, Valk nam na enkele ronden de leiding, gevolgd door zijn teamgenoot. Fueri nam de leiding met nog een paar ronden te gaan maar met nog twee ronden te gaan moest hij door een kleine onzekerheid wijken voor Valk. Cas Valk pakte de overwinning terwijl Fueri eindigde met de tweede plaats.

De 125 rijders waren zondagochtend als eersten op de baan met de baan nog niet in perfecte staat. Cas en Alexis begonnen te proberen geen fouten te maken en bij de eerste bocht passeerden ze als 3e en 4e positie. Valk wist zich met winstgevend rijden te herstellen naar de 2e eindpositie. Fueri vond niet het juiste tempo om zijn teamgenoot te volgen en eindigde op de 4e plaats.

Dankzij de twee resultaten won Cas Valk de Franse GP en klom op in het klassement, terwijl Fueri de derde trede van het podium behaalde.

Geweldige prestatie van Cornelius Tondel in de 250 die pole position pakte; Hakon Osterhagen vond niet het juiste gevoel bij het circuit van Erneé en nam genoegen met de 12e plaats.

Goede start van Cornelius Tondel die als tweede doorkwam in de eerste bocht: de renner bestudeerde zijn tegenstander drie ronden, viel hem vervolgens aan en nam de leiding met een ruime marge. Tondel leek zijn voorsprong met gemak te kunnen managen, maar een paar ronden voor het einde is hij de voorloper van een zware crash. Hij slaagde erin om in de eerste positie te herstarten, maar na een paar bochten gleed hij opnieuw uit en verloor veel posities en eindigde als negende. Osterhagen is in de eerste ronden van de race protagonist van een val die hem dwong om achteraan te finishen.

Hakon Osterhagen met een geweldige start in race 2 neemt de eerste positie in, met Tondel achter hem. In ronde 2 nam Cornelius de leiding en nam met een perfecte run de overwinning mee naar huis. Osterhagen eindigt op de vierde plaats.

Tondel neemt de tweede plaats in het dagklassement en verliest de voorsprong in het kampioenschap met slechts één punt.

Nicholas Lapucci paste zich goed aan de kenmerken van het Franse circuit aan en zette uitstekende tijden neer sinds de ochtendtraining: in de kwalificatie zette hij de 19e beste tijd neer, slechts één seconde van de top tien.

Een paar minuten voor de start van de kwalificatieheat besloten enkele coureurs om vanwege de niet-optimale baanomstandigheden niet van start te gaan.

Nicholas Lapucci stelde zich op achter het hek en had een geweldige start door de hole shot te maken. Nicholas hield het grootste deel van de race zijn mannetje met de 450 tegen veel meer ervaren rijders dan hij en behaalde een uitstekende zesde plaats.

Bij de start van race 1 begon Lapucci erg sterk, maar in de eerste bocht werd hij geraakt door een tegenstander die hem dwong om lang te remmen bij het remmen, waardoor hij veel posities verloor. Nicholas wist zich met een goede race te herstellen tot een 20e positie.

Race 2 zag opnieuw een geweldige start van Lapucci die hem onmiddellijk achter de beste van de MXGP bracht. De renner probeerde hem bij te houden, maar omdat hij nog steeds niet in topvorm was, eindigde hij op de 16e plaats met een zeer goede snelheid.

Nog een paar dagen vrij en het Fantic Factory Team Maddii verhuist naar Duitsland voor de volgende GP.

Marco Maddii becommentarieert de race als volgt: “Al met al een positief weekend, erg goed met de 125 jongens die als eerste en derde eindigden. Cas rekte zich uit in het kampioenschap, Alexis verloor de tweede positie maar voor slechts twee punten. In de 250 eerste hitte pech, maar we hebben het goed gemaakt in race 2 door op het podium te komen we vechten nog steeds voor de eerste positie in het kampioenschap. belangrijk, nu gaan we voor de wedstrijd in Duitsland een paar dagen naar België om te trainen.

Cas Valk zegt als volgt: “Ik ben blij, ook al was het in een moeilijk weekend, erg goed de eerste manche in de tweede Ik kon niet erg goed starten, erg blij met de overwinning. Ik moet het hele team bedanken voor de geweldig werk geleverd.”

Classifica di giornata klasse 125:

1) Cas VALK #172 – Fantic Factory Team Maddii 47 ptn

2) Karlis Albert Resulis #47 – Yamaha 45 d.

3) Alexis Fueri #717 – Fantic Factory Team Maddii 40 d.

Classifica di Campionato klasse 125:

1) Cas VALK #172 – Fantic Factory Team Maddii 212 pt.

2) Karlis Albert Resulis #47 – Yamaha 180 d.

3) Alexis Fueri #717 – Fantic Factory Team Maddii 178 d.

Classifica di giornata classe EMX250:

1) Erik Elzinga #44 – Yamaha 42 punten.

2) Cornelius TONDEL #302 – Fantic Factory Team Maddii 37 d.

3) Yago Martinez #67 – Ktm 36 d.

14) Hakon OSTERHAGEN #312 – Fantic Factory Team Maddii 18 d.

Classificatie van Campionato klasse EMX250:

1) Erik Elzinga #44 – Yamaha 194 pnt.

2) Cornelius TONDEL #302 – Fantic Factory Team Maddii 193 d.

3) Andrea Bonacorsi #35 – Yamaha 130 d.

4) Hakon OSTERHAGEN #312 – Fantic Factory Team Maddii 130 d.

Classifica di giornata classe MXGP

1) Jeremy Seweer #91 – Yamaha 47 punten.

2) Jorge Prado #61 – GasGas 42 d.

3) Glen Coldenhoff #259 – Yamaha 34 d.

18) Nicholas LAPUCCI #211 – Fantic Factory Team Maddii 6 d.

In de digitale brochures ontdek je alles

22 februari 2024

Lees alles over de motoren waar de finish mee werd gehaald in de rally van dakar. Rally model -2024 De 700 is eindelijk hier, wacht niet langer en ontdek hem nu. Van je eerste […]

Lees verder

Prijslijst Motoren 2024 NL

20 februari 2024

Kijk hier voor de actuele prijzen van je Fantic motorfiets prijslijst 2024 Nederland

Lees verder

Louis Vosters en Fantic Factory Racing samenwerking voor MXGP in 2024

4 februari 2024

Het gloednieuwe Fantic Factory Racing-team in de MXGP zal worden geleid door Louis Vosters, wiens team de afgelopen acht jaar meerdere raceoverwinningen heeft behaald in de MXGP. Een spannende samenwerking waarbij alle ogen tijdens het […]